пятница, 2 ноября 2012 г.

Король співає!

Як іноді не прикро це визнавати, але той факт, що не цінуєш не втративши,  в багатьох життєвих ситуаціях дійсно має місце. Я ніколи раніше не відносила себе до яскраво виражених фанатів Майкла Джексона. Звісно, мені подобалися окремі його композиції чи відеороботи, але я чомусь завжди відносила його музику до розряду таких, що можна назвати специфічною (у хорошому розумінні слова), музикою для визначеного кола людей.
По-справжньому я відкрила для себе Джексона, почала дійсно отримувати естетичне задоволення від його творчості, підспівуючи чи підтанцьовуючи в такт, навчилася сприймати його особистість як досить важливе явище в музичному і не лише в музичному світі, на жаль, лише після того, як співака не стало.
Парадокс, але навіть без жодної сучасної обробки більшість його пісень не відстає від музичної моди, і абсолютно спокійно вони можуть вписатися у нинішні стандарти.  Рекомендую знайти в інеті кліп на пісню Bad (1987 рік)  чи Beat it (1983 рік)  чи  Thriller  - з альбому 1982 року (!!!), який взагалі увійшов до Книги рекордів Гіннеса, як такий, що розійшовся найбільшим накладом за всю історію музики  – 108 млн. примірників, станом на 2010 рік (за даними Вікіпедії).
Усіх нас так чи інакше торкнулося те, що сталося 2 роки тому 25 червня, бо, немає значення, були ми фанами Майкла чи ні, але разом з ним у вічність відійшла ціла епоха і якась частина нашого життя також.
Людина, яка за свою професійну кар’єру отримує тринадцять премій Греммі, людина, яка задає тон не тільки музичним тенденціям, а й часто визначає  напрямок в модних віяннях;  людина з такою неймовірно величезною позитивною енергетикою, якою постійно ділиться з іншими, людина, яка віддано любить природу і закликає інших схаменутися і припинити нищити дім, де ми живемо, ця людина  не може бути просто талановитою, – це  той поодинокий вид, який ми звикли називати геніями.
І хоч з іменем цієї особистості пов’язано також і багато різних не зовсім приємних для вуха відданого прихильника гучних фактів, я все ж таки щиро шкодую, що він так рано пішов, але разом з тим я безмежно щаслива, що  мала можливість пожити з цією великою постаттю в одному часовому вимірі.
Він продовжує існувати у пам’яті мільйонів шанувальників по всьому світу, він буде відчутний  у музиці ще багато-багато наступних поколінь, ми відчуватимемо його присутність ще в багатьох інших речах, які так чи інакше стосуються  шоу-бізнесу.
Він був Королем.
Так, Король помер, але, так, Король живий і він співає!
P.S. Фільм Майкл Джексон: От і все (Michael Jackson’s This is it), який команда Джексона випустила у світ після його смерті  як прощальний лист усім, хто його любив, та усім, хто його ще не знав, рішучо рекомендовано до перегляду усім, усім, усім.






Комментариев нет:

Отправить комментарий