вторник, 2 октября 2012 г.

Чи пасує жінці сигарета?

Запитання із розряду риторичних. Особливо, якщо його розширити й доповнити. Наприклад, ось так: чи пасує жінці, ніжному й тендітному створінню, майбутній або вже реалізованій матері, випускати із себе ядучий дим, та ще й отруювати ним оточуючих, чадіти, мов той паровоз? Відповідь очевидна. На сторінках журналу вже піднімалась тема куріння серед молоді та сьогодні я хочу поговорити про цю проблему серед жінок.
Сиділа б я у міністерстві, то жінкам взагалі заборонила б курити. Під страхом тюремного ув’язнення. Років так від кількох  позбавлення волі. Чоловікам – поблажливіше. Достатньо було б подбати про стягнення штрафів за паління у громадських місцях. Тобто те, що теоретично прописане на папері, от тільки лихо, що не виконується. І не говоріть мені про гендерну рівність, мовляв, що то їм можна, а ми, жінки, чим бо гірші. Що за слабке виправдання своєму слабкому характеру? І не гірші ми, а кращі, тому й з нас і вимагається більше, і табу для нас існує більше. І так було споконвіків. А тепер? Ні, дорогенькі, то не еволюція, а вибрики якісь. Від надлишку вільного час. Або від надмірного перегляду тупих американських комедій. Однозначно не від здорового глузду. Хто вам втовкмачив, що це круто? Хто вас зазомбував, що від цього процесу є якесь неймовірно колосальне задоволення? Ну хто вам наговорив таких дурниць?
Добре, підемо іншим шляхом. Дівчина, у якої зуби сяють жовтизною, – це круто? І пальці такі тремтячі, жовті…І шкіра наче пом’ята…І голос хриплий… Цього вам не завжди скаже представник протилежної статі. Запитайте у найзапеклішого курця із серйозним стажем, як він ставиться до жінки, котра «бавиться» сигаретами. Навряд чи він почне підносити цю пані до небес від захвату. Мабуть, це в чоловіків десь на інстинктивному рівні закладено: мати його дітей повинна бути здоровою, щоб і нащадки такими росли. Може, то вам подруга чи якась колежанка на роботі «добродушно» пропонує затягнутися сигареткою та ж то нічого страшного, та то так, для розрядки, та то в час обідньої перерви, та то, щоб час згаяти, та то щоб на дискотеці не виглядати білою вороною. Та ну… А, може, їй, хай і на підсвідомому рівні, хочеться підсадити вас на ту нечисть, щоб не бути самотньою у своїй залежності. Дух суперництва, особливо жіночого, – могутня річ.
Ви не курите? То пишайтеся собою, зрештою, такими космічними темпами поширення жіночого куріння скоро це можна буде сприймати як унікальність.
На сам кінець, пропонуємо вам взяти участь в опитуванні: “Чи пасує жінці сигарета?”. Не хвилюйтесь – голосування анонімне.
Чи пасує жінці сигарета?

Комментариев нет:

Отправить комментарий